Bijzondere toetjes met Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is heerlijk volgens het bekende recept met walnoten en honing, maar je kunt nog veel meer met de volle en dikke yoghurt, zoals je in deze recepten kunt zien.

Kooktijd: 5-10 minuten per toetje

Nagerecht voor 4 personen

Benodigdheden: blender (eventueel)


Ingredients


500gr Griekse yoghurt
4 eetlepels vloeibare honing
50 g walnoten, grofgehakt
1 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

Dit eenvoudige maar overheerlijke toetje behoort tot de klassieke recepten: Doe een portie <span style="color: #ff0000;">Griekse yoghurt</span> (100-125 gram per persoon) in een schaaltje en laat dit even staan. Als je de yoghurt direct uit de koelkast serveert, wordt de honing dik en stroef. Schenk een royale lepel dunne honing over de yoghurt en garneer met enkele halve (of grof gehakte) walnoten.

tags: mediterrane dieet grieks restaurant  grieks eten