Gemista

Wat zullen we eten vandaag? Dit lekkere vegetarische recept voor gevulde paprika is lekker en kleurrijk! De kruidenkaas geeft de groentevulling van de paprika’s een pittig en romig karakter.

Kooktijd: 60 minuten

Bijgerecht voor 4 personen

Benodigdheden: oven, ovenschaal

 

Ingredienten gevulde paprika

 

  • 4 paprika`s
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 potje maïs
  • 150 gram kruidenkaas
  • 1 teen knoflook
  • Geraspte kaas

 

Gevulde paprika bereiding

 

Zet de oven aan op 200 graden. Neem de vier rode paprika’s, snijdt de kapjes eraf en haal de zaadlijsten er voorzichtig uit. Snijd de gele, groene paprika en de kapjes van de rode paprika, de knoflook en de courgette in kleine stukjes. Neem een wok en bak daarin de groenten al roerend gedurende 5 minuten.  Doe de kruidenkaas bij de groenten en roer het tot een smeuïg geheel. Vul de rode paprika’s met het groentemengsel en zet ze in een ovenschaal. Als ze omvallen, maak dan een soort rand met aluminiumfolie. Strooi de geraspte kaas over de paprika’s en zet het gerecht in de oven. 20 minuten verder en we eten vandaag gevulde paprika’s! Lekker eten vandaag met een frisse groene salade en rijst.

Eten vandaag: variatie in kleur en tip voor een feestelijk buffet

In bovenstaand recept zijn alle gevulde paprika’s rood. Wil je bij het eten vandaag nog meer kleur op tafel, neem dan 2 groene en 2 rode paprika’s om te vullen.

Tip: dit gerecht past ook prima bij een buffet. Verdubbel hiervoor het recept en halveer de paprika’s in de lengte. Dan zijn de hoeveelheden per persoon iets minder en het eet makkelijker.

Eten vandaag: waar komen onze paprika’s vandaan

Paprika’s komen oorspronkelijke uit het gebied rond de Middellandse Zee. Tegenwoordig wordt de groente massaal in Nederland gekweekt in kassen. Je kunt tegenwoordig ook steeds vaker biologische paprika’s kopen. Paprika is gezond eten vandaag: ze zitten vol vezels en vitaminen en zijn ook nog eens arm aan calorieën.

tags: mediterrane dieet grieks restaurant  grieks eten