Voor dit recept met weinig calorieen dipsausje, koken we simpelweg de sjalotten met azijn
waardoor we geen mayonaise hoeven te gebruiken terwijl we wel een grote hoeveelheid smaak
behouden. Wat overblijft van het dipsausje kun je eventueel nog gebruiken voor op een broodje
met kalkoen.
Ingredienten :
Bereiden :
Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan op een middelmatig vuurtje. Voeg de sjalotten en een
halve theelepel zout toe en kook dit geheel al roerend tot het doorschijnend en zacht is, circa 5
minuten. Voeg een kwart kopje water en de balsamico azijn toe, verlaag het vuur een beetje en
kook al roerend tot de sjalotten gebruind en gekarameliseerd zijn, dit duurt 12 tot 15 minuten.
Combineer de sjalotten, yoghurt, melk, bieslook, halve theelepel zout en een kwart theelepel
peper in een middelgrote kom en roer dit alles goed door elkaar heen. Bedek de kom en koel dit
voor een half uurtje voordat je deze serveert. Je kunt deze de dag erna ook nog eten als je deze
in de koelkast bewaard.